LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ

Potser semblarà una reivindicació treta d’una altra època però a Salt cada dia és més vigent. 
A Salt s’han tancat facebooks considerats crítics amb l’acció de govern. Qui ha estat? No se sap. S’ha intentat controlar (i sovint censurar) webs, revistes,...

Durant aquests darrers anys el govern saltenc ha intentat controlar tot allò que es movia. Si la política social fos tant eficient com la propagandística ja no tindríem cap problema. 

Darrerament fins i tot l’exconseller i exalcalde de la ciutat veïna s’ha apuntat a la persecució de la web Tot Salt. Els lectors haurien de saber que el problema del PSC amb aquest mitjà local no va ser per reproduir un article d’un diari ultradretà espanyol que parlava de Salt en la línia de sempre. El conflicte va venir molt abans per no passar per l’adreçador de la política de propaganda establerta. Val a dir, i així ho vaig manifestar al responsable de la pàgina, que la meva opinió és que l’article de la polèmica i altres que hi ha hagut, s’haurien d’incloure en un apartat que facilités una visió crítica del paper que alguns mitjans juguen a Salt i que cadascú extregui les seves conclusions. Per exemple: diria que era el diari La Vanguàrdia que a les passades eleccions municipals obria amb una notícia de Salt en què hi situava no sé quantes cèl·lules d’Al-Qaida. És curiós que s’incrementin aquestes notícies quan hi ha eleccions. Si tenen suficients indicis d’activitats delictives que ho denunciïn a la policia i si no que ens deixin en pau! 

Però el que és esperpèntic és que sigui el PSC el que vagi de víctima fent intervenir fins i tot el Sr. Nadal. El mateix que ens dibuixa plans urbanístics que volen convertir Salt en un polígon comercial i residencial propi de la perifèria que entoma totes les problemàtiques socials. 

No es pot anar de víctima, Sra. Pineda, quan s’ha intentat jugar en tots els fronts, amb missatges contradictoris i donant peu a que el populisme es situés en el centre del debat en comptes de les idees i propostes pel poble. No es pot (per exemple) seguir traient gràfiques per competir a veure amb quin govern ha vingut més immigració, o veure qui sembla que és més dur, en comptes de tenir una línia pròpia de poble per millorar la qualitat de vida de tots els que vivim a Salt. Amb segons quines anades i vingudes pot passar que aquells que et donaven suport ara se’t girin en contra. 

Deixin d’estar tot el dia pendents de qualsevol mitjà o de qualsevol opinió crítica. A algú que es presenta com a implicació amb la seva comunitat, amb el seu poble no li ha de preocupar mantenir el càrrec, en tot cas el seu projecte. Però això al final serà decisió de la ciutadania. Facin la seva feina sense angoixa, de manera honesta, escoltin les altres postures i defensin la seva amb arguments. 

Si tothom fos capaç de fer això seríem capaços de trobar punts d’acord per avançar. 


Ramon Muñoz i Salló