GASSOL, SORT DE LA CRISI IMMOBILIÀRIA



Encara haurem de dir que sort de la crisi immobiliària perquè, de tota la polèmica de la Gassol, l’únic que veiem clar és que si s’ha aturat i a sortit a la llum és perquè els números no quadren a causa de la crisi del sector.
No parlarem del suposat paper que hagin jugat o no l’anterior alcalde i el regidor d’urbanisme perquè simplement no en tenim ni idea. El que sembla clar, això sí, és que s’han mogut quantitats importants de diners especulant amb la requalificació del terreny. 





Ja fa temps que vam penjar una pancarta prou aclaridora: “Avui Frigorífics, demà Gassol. Prou especulació”. Esperem que tot plegat s’aclareixi com també ens agradaria aclarir perquè el govern actual va portar la requalificació de Frigorífics de Ter per la via d’urgència. Quina urgència? Tota aquella preocupació perquè era una indústria molesta? Un cop aprovada la requalificació sembla que ja no molesta. És més, si resulta que havia de marxar, perquè en comptes de fer-ho progressivament han incrementat la producció? També ens agradaria aclarir l’entrada de Gerona Tèxtil a Salt, perquè més que tèxtil la principal activitat sembla estar a l’entorn d’operacions immobiliàries. I de la zona Vallvera-Sitjar, que té el seu Pla Parcial aturat en una aprovació inicial des de fa anys, quan s’hi volien fer cabre 1600 pisos. De les modificacions del Pla General que impliquen a més un augment de la densitat en algunes parts d’aquest sector. Etc,..,



Però tornant a la Gassol. La nostra alcaldessa va manifestar que mentre hi hagués un procés judicial no tocaria res. Al Ple del passat 17 de maig li vam dir que legalment ja ens diran què es pot o no es pot fer en aquest procés. Però el que ens interessa a nosaltres és el compromís que, amb procés judicial o sense, no modificarem res que canviï el perfil del Barri Vell. Sense anar a mandats llunyans hem vist propostes per la Gassol que contemplaven casetes amb jardí per un costat i blocs de pisos que feien de barrera acústica de l’autopista. I alguns al•legaven que a la vora de l’autopista ja no es pot considerar Barri Vell. 

No volem reproduir a la Gassol el debat de Frigorífics del Ter on ens deien que s’hi havia de construir tants pisos i només ens deixaven opinar sobre com els volíem posar.

Desgraciadament no vam aconseguir el compromís de l’alcaldessa de preservar el perfil del Barri Vell en tot el sector (densitats, alçades edificatòries, tipologia d’habitatges, estructura urbanística de continuïtat del barri, etc,) ja que va fugir d’estudi dient que aquest perfil era molt relatiu.

Constatem que haurem d’estar atents (a quant afluixi la crisi immobiliària i el procés judicial) i vetllar perquè no ens desgraciïn un altre zona de Salt que ja sabem que en el futur costa molt de revertir.