MENYS BONYS, MÉS ESCOLES

Estem en època de preinscripció escolar i es constata allò que passa des de fa temps: Des de Salt no s’oferten suficients places escolars per la demanada existent. 
Conseqüència: els centres educatius es massifiquen, (augment de bonys, ràtios, etc.) Una mala situació per facilitar la feina als professionals de l’educació i un altre element que dificulta la qualitat de l’ensenyament al nostre poble.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Salt s’ha negat sistemàticament a posar terrenys a disposició del Departament d’Educació per a fer els centres que es necessiten. S’han negat a totes les propostes que se’ls ha fet arribar. És més, des de bon principi de mandat (farà quasi quatre anys ja) el ple va aprovar realitzar un estudi sobre les necessitats de places escolars al poble, una decisió plenària que s’ha incomplert .I ara, per sortir del pas, carreguen contra tothom demanant que els municipis del voltant escolaritzin els nens i nenes de Salt.  Els municipis del voltant han contestat dient que ja estan prou plens i que cadascú es faci responsable dels seus, el delegat territorial d’ensenyament i la mateixa consellera han desestimat la proposta .

La pregunta és: pensen fer alguna cosa per solucionar la situació? De moment la seva política només ha aconseguit que cada vegada més famílies de Salt marxin a escolaritzar els seus fills a fora.

Exigim a l’equip de govern de l’Ajuntament de Salt que deixi d’enredar, fer victimisme i posi terrenys a disposició del Departament d’Ensenyament d’una vegada.

24 de febrer de 2011