PROU DE TRINXAR EL NOSTRE POBLE

En els últims dies hem pogut llegir als diaris i escoltar als mitjans de comunicació les grans infraestructures que ens volen fer passar per Salt : ampliació de l’AP7 fins a 8 carrils, desdoblament de l’A2, bypass del tren de mercaderies, gasoductes, línies elèctriques, carreteres que travessen zones d’hortes i aiguamolls...



Des de la nostra formació, IPS (Independents per Salt), volem denunciar per enèsima vegada i públicament aquesta planificació per diferents raons:

•Perquè malmeten el nostre territori, especialment l’únic gran espai natural que tenim protegit: Les Deveses.

•Perquè responen a plantejaments insostenibles: no es pot simplement ampliar, per exemple, les vies de comunicació cada vegada que s’acosten al límit de la seva capacitat, i així indefinidament sense cap més alternativa.

•Perquè més que el servei als usuaris el que realment mou l’execució d’aquests plans és el negoci d’unes determinades empreses.

•Perquè no es pot concebre la declaració “d’una utilitat pública” quan l’opinió de la gent que viu al territori és menystinguda constantment.

Aquestes han estat algunes de les raons per les que ja en el mandat anterior des d’IPS es va proposar a l’Ajuntament que liderés una resposta ciutadana en contra de totes aquelles infraestructures que destrossen sense cap mena de sentit el nostre territori, el nostre poble. Malgrat arribar a un acord, a l’anterior ajuntament no li va interessar i no ho va tirar mai endavant. Durant l’actual mandat, hem tornat a reclamar que s’impulsi aquest mobilització ciutadana; però aquesta vegada no només no s’ha fet sinó que les al•legacions que va presentant l’Ajuntament de Salt cada vegada contenen més renúncies sense que tampoc serveixi perquè ens facin cap cas.

Per aquests motius, des d’Independents per Salt –IPS- fem una crida a la pròpia ciutadania saltenca sensible i compromesa per mobilitzar-nos tots junts i donar una resposta clara i ferma a la destrucció del nostre territori i el nostre patrimoni natural més preuat, Les Deveses,al marge de que l’Ajuntament i l’equip de govern estiguin disposats o no a sumar-hi.