CENTRES DE CULTE

Salt ha estat i és un municipi que ha acollit a moltes persones provinents de la immigració. L’aspecte religiós de les persones immigrades no ha estat mai una qüestió destacable ja que la fe religiosa que les persones nouvingudes poguessin tenir, en la majoria dels casos, era la mateixa de les persones que ja hi eren. Arran de les noves onades migratòries provinents d’altres estats i continents la varietat de religions s’ha estès considerablement. I això complica notablement l'assumpte. 
Una societat laica es caracteritza pel respecte a les creences de cadascú però sense que aquestes interfereixin en els afers públics sota la premisa que no només tothom ha de tenir la llibertat de professar la religió que vulgui sinó que tothom també el dret de no professar-ne cap. És a dir, que ni les lleis, que són per a tothom, han de guiar-se pels preceptes religiosos d’uns quants ni tots plegats hem de sufragar allò que forma part de les creences personals. A partir d’aquestes constatacions podem establir unes bases que ens permetin aquesta llibertat religiosa i que alhora l’administració pública, allò que és de tots, es mantingui al marge d’allò que no és comú de tota la ciutadania. Pel que fa a Salt:
-         L’ajuntament no ha subvencionar amb els diners de tots cap acte de proselitisme o d’extensió de cap religió. És a dir, que no ha de cedir terrenys ni pagar a cap organització religiosa. Una altra cosa és que pugui permetre la utilització d’espais municipals en determinats moments puntuals per a permetre la lliure expressió de ciutadans de Salt.
-         L’ajuntament no ha de negar que les persones s’associïn pel motiu que sigui i puguin gaudir dels seus propis espais de trobada sempre hi quan no interfereixin en la vida de la resta de ciutadans. En aquest sentit no és acceptable que es negui la utilització d’un espai propi com a centre de culte religiós.
-         L’ajuntament s’ha de cenyir a garantir les condicions de seguretat, salubritat i respecte al descans dels veïns que no tenen l’obligació de participar en cap acte de celebració religiós si no és del seu interès.
Per tot plegat l’Ajuntament de Salt hauria de modificar l’ordenança que prohibeix la instal·lació de centres de culte i en tot cas hauria de centrar-se a garantir les condicions adequades per aquesta pràctica de la mateixa manera que ho fa en d’altres ordenant segons uns criteris universals i fent complir allò que aprova.